Muziek is Magie

Coaching voor musici

Jij bent muziek - muziek zit in alles

Na een zoektocht hebben jij en je instrument elkaar gevonden. En daar staan jullie dan…de spanning op het podium is voelbaar. 

Je week bestaat uit repetities, concerten, kamermuziek; je surft op deze energie. Het is het allerleukste om te doen.

Je moet veel voorbereiden, steeds weer reizen. Lichamelijk is het belastend. Je zou meer tijd willen hebben voor het thuisfront.

Tijd om het heft in handen
te nemen.
Samen gaan we aan de slag.

Met welke problemen kan je hier terecht?

Door de kleine dagelijkse strubbelingen voelt het niet meer zuiver. Een te volle agenda weerhoudt je van toekomen aan wat werkelijk belangrijk is. Je wil daar iets aan doen en dat is ook verstandig.

Je maakt lange dagen, je hebt weinig tijd voor jezelf. Je kan niet opgeven, al zou je dat soms willen. Overbelasting ligt op de loer. Het is zinnig om zo’n situatie serieus te nemen.

Je krijgt last van lichamelijke klachten, je slaapt niet meer goed. Je raakt onverschillig, neerslachtig; je stemming begint eronder te lijden. Spanning wordt angst en neemt de overhand. Dit zijn alarmsymptomen.

Optimaal functioneren

Coaching en persoonlijke ontwikkeling

Iedere dag speel je, oefen je de moeilijke stukken. Ook belangrijk is met regelmaat nagaan hoe je in het dagelijks leven functioneert. Een betere afstemming geeft je nog meer plezier in werken en muziek. Je vindt meer balans tussen werk en privé. Je ervaart vaker rustmomenten voor jezelf.

Misschien heb je al wat aanpassingen aangebracht, maar hielp het onvoldoende. Of je merkt dat je te lang bent doorgegaan en tegen problemen aanloopt. Dat kan een moment zijn dat je besluit dat er iets moet veranderen.

"...Regelmatig even stilstaan is lonend..."
Precies zoals jij het nodig hebt

Hoe gaan we aan het werk?

In een eerste gesprek bekijken we jouw specifieke werksituatie en de verschillende rollen die je hebt; als partner, ouder, familielid en vriend of vriendin. Regelmatig blijken kleinere ongemakken te bestaan. We gaan na welke veranderingen voor jou mogelijk zijn. Vaak lukt dat al in een aantal gesprekken.

Soms ervaar je een steeds terugkerend probleem in je leven. We kunnen onderzoeken wat dat is. Samen verkennen we je persoonlijke achtergrond waartegen we het probleem kunnen plaatsen, om er beter zicht op te krijgen. Daardoor kan je er anders tegenaan kijken en ontstaan alternatieven om met situaties om te gaan. Zo maak je een persoonlijke ontwikkeling door waardoor je langdurige oplossingen voor problemen vindt.

"...Liefde wordt gevoed door muziek..."

Waarom een praktijk voor podiumkunstenaars?

Omdat mijn hart uitgaat naar werken met getalenteerde mensen die het beste uit zichzelf willen halen.

Omdat ik begrijp dat je een passie hebt waar je je vak van hebt gemaakt, en dat het werk veeleisend is.

Omdat ik hou van de verschillende kunstvormen.

En omdat ik vanuit mijn beroep een bijdrage kan leveren.

Passie voor Arts - Kennis van mensen

Wie ben ik?​

Ik ben arts, gespecialiseerd in de emotionele en psychische aspecten van mensen, en bij uitstek geschoold in onderzoeken wat er precies speelt bij psychische problemen. Hoe beter we weten wat er aan de hand is, hoe beter je geholpen kan worden.

In mijn vak is het belangrijk oog te hebben voor de gehele persoon en niet een deelstukje. Medische kennis van lichamelijke klachten en daarvoor adequaat kunnen verwijzen is belangrijk voor mensen die op topniveau moeten presteren.

Kamini Ho Pian

Psychiater & Coach

Wil je graag meer over mij en mijn ervaringen weten?
Kennismaken is de opmaat...

...de melodie volgt daarna

Telefonisch of per mail kunnen we vooraf overleggen.

E-mail
Bel

praktijk@artsinbalance.nl
06 22 76 31 04

Scroll naar boven