Op het Scherpst van de Snede

Coaching voor (para-)Medici

De Kunst van het Genezen

Met veel kennis van feiten en heel veel vlieguren, heb je de patronen leren herkennen van de ziektebeelden.

Je hebt de tools in handen om te behandelen, om te genezen en ook om te begeleiden wanneer genezen niet meer mogelijk is.

De Geneeskunde stelt zeer hoge eisen aan je, je patiënten gaat altijd voor, ook boven je privéleven.

Want jij waakt over kostbare en kwetsbare mensenlevens.

 

Tijd om het heft in handen
te nemen.
Samen gaan we aan de slag.

Met welke problemen kan je hier terecht?

Kleine dagelijkse strubbelingen hebben effect op je focus. Door een te volle agenda kom je niet toe aan wat werkelijk belangrijk is. Je wil daar iets aan doen en dat is ook verstandig.

Je maakt lange dagen, je hebt weinig tijd voor jezelf. Opleidingstijd, ‘s avonds studeren en diensten laten weinig ruimte over voor andere zaken. Overbelasting ligt op de loer. Het is zinnig om zo’n situatie serieus te nemen.

Je krijgt last van lichamelijke klachten, je slaapt niet meer goed. Je raakt onverschillig, neerslachtig; je stemming begint eronder te lijden. Spanning wordt angst en neemt de overhand. Dit zijn alarmsymptomen.

Optimaal functioneren

Coaching en persoonlijke ontwikkeling

Iedere dag onderzoek je nauwgezet je patiënten, je neemt geen genoegen met een globale blik.
Net zo belangrijk is het om regelmatig onderzoek te doen naar hoe het met jou gaat. Om te kijken naar wat goed gaat en wat beter kan. Naar de mogelijkheden voor meer plezier in je werk en meer balans tussen privé en werk. En fijne momenten van rust voor jou.

Misschien heb je al wat veranderingen aangebracht, maar houden deze onvoldoende stand. Of je merkt dat je te lang bent doorgegaan en klachten hebt gekregen. Dat kan een moment zijn dat je besluit dat je iets wilt veranderen.

"...Af en toe de vinger op de zere plek, heelt..."
Precies zoals jij het nodig hebt

Hoe gaan we aan het werk?

In een eerste gesprek bekijken we jouw specifieke werksituatie en de verschillende rollen die je hebt; als partner, ouder, familielid en vriend of vriendin. Regelmatig blijken kleinere ongemakken te bestaan. We gaan na welke veranderingen voor jou mogelijk zijn. Vaak lukt dat al in een aantal gesprekken.

Soms ervaar je een steeds terugkerend probleem in je leven. We kunnen onderzoeken wat dat is. Samen verkennen we je persoonlijke achtergrond waartegen we het probleem kunnen plaatsen, om er beter zicht op te krijgen. Daardoor kan je er anders tegenaan kijken en ontstaan alternatieven om met situaties om te gaan. Zo maak je een persoonlijke ontwikkeling door waardoor je langdurige oplossingen voor problemen vindt.

In de opleiding Psychiatrie is leertherapie een onderdeel van je professionele ontwikkeling. Hiervoor kan je ook terecht in mijn praktijk.
Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor supervisie gesprekken.

"...An apple a day,..."

Waarom een praktijk voor medici?

Omdat mijn hart uitgaat naar werken met gedreven collegae die het beste voor hun patiënten willen.

Omdat ik begrijp dat je een passie hebt waar je je vak van hebt gemaakt, en dat dit werk veeleisend is.

Omdat ik dezelfde passie met je deel.

En omdat ik vanuit mijn beroep een bijdrage kan leveren.

Passie voor Arts - Kennis van mensen

Wie ben ik?​

Ik ben arts, gespecialiseerd in de emotionele en psychische aspecten van mensen, en bij uitstek geschoold in onderzoeken wat er precies speelt bij psychische problemen. Hoe beter we weten wat er aan de hand is, hoe beter je geholpen kan worden.

In mijn vak is het belangrijk oog te hebben voor de gehele persoon en niet een deelstukje. Medische kennis van lichamelijke klachten en daarvoor adequaat kunnen verwijzen is belangrijk voor mensen die op topniveau moeten presteren.

Kamini Ho Pian

Psychiater & Coach

Wil je graag meer over mij en mijn ervaringen weten?
Kennismaken is de ontmoeting...

...tussen twee gelijkgestemden

Telefonisch of per mail kunnen we overleggen.

E-mail
Bel

praktijk@artsinbalance.nl
06 22 76 31 04

Scroll naar boven